Hírek

Vízkőmentesítés természetes eredetű termékkel

Németh Zoltán
2019.11.03 00:00
Vízkőmentesítés természetes eredetű termékkel

Tegye próbára Ön is a természet erejét a makacs vízkő foltok ellen

Vízkőmentesítés a fürdőszobában természetes alapanyagokból készült szórófejes vízkőoldó használatával

A vízkő – az a makacs fehér réteg a csempén és a vízcsapon – minden háziasszony rémálma, emiatt a vizkőmentesítés a fürdőszobában nem a legkellemesebb elfoglaltság. Millió házi praktika ismert, hogy miként szabadulhatunk meg ettől a nem túl szép látványt jelentő szennyeződéstől. A savtól elkezdve a kevésbé drasztikus megoldásokig igen széles a paletta, ilyen például a vízkőoldó spray is. 

Azonban, ha szem előtt tartjuk azt is, hogy a környezetet is óvjuk, akkor érdemes a boltban kapható vegyszerek helyett természetes tisztítószereket választanunk. Egy kevés odafigyeléssel könnyedén találhatunk környezetbarát megoldást ezek helyett. Természetes tisztítószereket nagy választékban talál webshopunk kínálatában is. 

Természetes tisztítószerek 

A fenntarthatóság a környezetvédelem egyik alappillére napjainkban, ugyanis mindannyiunk érdeke, hogy minél kevésbé zsigereljük ki és károsítsuk a bolygót. Ehhez hozzátartozik az, hogy nem szemetelünk, sőt, lehetőleg szelektíven gyűjtjük a hulladékot, hogy az újrahasznosítható legyen. Igyekszünk spórolni a vízzel és az árammal, autó helyett pedig tömegközlekedünk vagy biciklizünk. Kerüljük a műanyag használatát, és próbálunk áttérni a zöld tisztítószerekre. 

A természetes tisztítószerek olyan környezetbarát összetevőkből állnak, melyek biológiailag lebomlanak, ennek köszönhetően nem károsítják az élővilágot és az egészségünket sem. Vegyszermentesek és hipoallergének, így használatuk nem jelent veszélyt sem az allergiásoknak, sem a kisgyerekes családoknak. 

Ma már szinte bármilyen szintetikus tisztítószer lecserélhető természetesre, így a vízkő eltüntetése is megoldható így. 

Vízkőmentesítés házilag 

Ha környezettudatosan szeretnénk vízkőmentesíteni a fürdőszobát és a mosdót, nem szükséges drága szereket vásárolnunk, hiszen a háztartásban fellelhető alapanyagokból is megoldhatjuk ezt. A grapefruitban található citromsav egy kis sóval elkeverve például kiváló vízkőoldó súrolószernek bizonyul. 

Ugyanilyen hatékony módszer az is, ha papírtörlőt citrom levébe vagy ecetbe áztatunk, ezt a kezelendő felületre tesszük vagy a csap köré tekerjük, és kb. másfél órán keresztül hatni hagyjuk. Ezután már csupán annyi a dolgunk, hogy letöröljük a fellazított vízkövet.

Ha esetleg nem szeretjük az ecet erős illatát, akkor használhatunk helyette citromsav port, amely ugyanolyan eredményes, azonban illatmentes. Jó alternatívája lehet az ecetnek és a citromnak például a kávéfőző vízkőmentesítésekor, amikor az erős utóíz nem kívánt.

Még egy megoldás: természetes vízkőoldó spray 

Abban az esetben, ha az ecet és a citrom nem bizonyulnak kellőképpen hatásosnak, érdemes kipróbálni olyan természetes vízkőoldó szereket, mint például a BIOFORCE DESCALER vízkő eltávolító spray. 

A BIOFORCE DESCALER természetes gyümölcssavakból álló vízkőoldó, amely nemcsak a vízkövet távolítja el hatékonyan, hanem az egyéb lerakódott kalcium-, magnézium- és vas vegyületeket is. A 100 százalékban biológiailag lebomló spray gondoskodik a csempe, a WC, valamint a mosdó és csaptelepek tisztításáról, továbbá védi a felületeket az újbóli lerakódástól. Használata biztonságos és könnyen kezelhető, hiszen környezetbarát formula, amely nem mérgező és nem veszélyes.

Webáruházunk a természetes tisztítószerek széles választékával várja az érdeklődőket, forduljon hozzánk Ön is bizalommal!