Hírek

Tegyen Ön is a környezet védelméért, a fenntartható fejlődésért!

2017.07.25 10:58

A környezetvédelem az a társadalmi tevékenység, amely az emberi társadalom által saját ökológiai létfeltételeiben saját maga által okozott károsodások megelőzésére, a károk mérséklésére vagy elhárítására irányul.

Maga a fogalom egyként jelenti azt a gondolatkört, mely szerint az emberiség felelősséget visel és persze függ is az őt körülvevő környezettől és azt a mozgalmat is, mely a különböző természeti és épített környezeti értékek megőrzéséért, annak élhetően és használhatóan tartásáért küzd. A környezetvédelem hasonlóságokat mutat a természetvédelemmel, ám míg az elsősorban az élő, természeti értékek megőrzéséért küzd, addig a környezetvédelem nagy hangsúlyt fektet az élhető, fenntartható környezet védelmére és kialakítására. A környezetvédelem fontosnak tartja, hogy az emberi termelési, fogyasztási rendszer fenntartható legyen, illetve azzá váljon. (wikipédia)

Napjainkban egyre többet hallunk környezetünk védelméről. Egyre fontosabb és sürgetőbb a jövőnkkel törődni. Ha mindenki odafigyelne és törődne a természettel, akkor máris sokkal tisztább és egészségesebb lehetne a közvetlen környezetünk, településünk, hazánk, Földünk!

A környezetvédelem számos területén súlyos gondokkal küzdünk, úgy mint a talajszennyezés, vízszennyezés, hulladékok ártalmatlanítása, levegőszennyezés. Tisztában vagyunk azzal, hogy ivóvízkészleteink korlátozottak, egyre nagyobb és értékesebb kincs a tiszta ivóvíz. Hazánk bár gazdag megfelelő minőségű és mennyiségű, az életünk számára elengedhetetlenül fontos ivóvízzel, sajnos gyakran tisztítani kell mielőtt felhasználnánk azt. A talaj hazánk sok területén a korábbi átgondolatlan mezőgazdasági tevékenységek következtében elszennyeződött. A hulladékgazdálkodás fenntartható fejlődést szolgáló kezdeményezései hazánkban még gyerekcipőben járnak.
Mégis mit tehetünk ezen fontos környezeti kincsek további megóvása érdekében?! Számos lehetőség adott a fenntarthatóság szem előtt tartására, mi néhányat összegyűjtöttünk Önnek:

  • Környezettudatos életmód pl. esővíz használata locsolásra, ülőfürdő helyett zuhanyzás, megfelelő szerelvénye használata a háztartásban stb.,
  • Továbbá a szennyezés elkerülhető, ha odafigyelünk arra is, hogy lehetőség szerint valóban vegyszermentes tisztítószereket használjunk,
  • Sokat tehetünk azzal is ha háztartásunkban, házunk körül biológiailag lebomló szereket használunk a barkácsoláshoz, kertgondozáshoz, autóápoláshoz,
  • A még csatornázatlan területeken is van lehetőség a keletkező szennyvizek biológiai kezelésére az emésztő gödör karbantartásával, házi szennyvíz tisztítók karbantartásával,
  • Bizonyára nem ismeretlen a komposztálás fogalma sem. Gyűjtsük a konyhai és a zöldhulladékot ezek lebomlanak, majd azokat vissza lehet forgatni a talajba és humusz képződik belőle. Ez a növények számára nagyon fontos, ettől szebben fognak majd fejlődni.

Amennyiben Ön is úgy érzi, hogy szeretne részt venni a környezettudatos jövőnk közös építésében tudjon meg többet a vegyszermentes, természetes tisztítás további lehetőségeiről honlapunkon, web áruházunkban.
Ha szeretne többet tudni a háztartási környezetvédelem alapjairól iratkozzon fel hírlevelünkre, kövesse a Bioforce-t a Facebook-on.