Hírek

Stink Bug-C természetes védőillat a poloskák távoltartására

Németh Zoltán
2019.10.28 00:00
Stink Bug-C természetes védőillat a poloskák távoltartására

Irtószer és kemikália mentes termékünk kellemes illatával hatékony segítség a poloskák távoltartására. Nem veszélyes az élővilágra, így használata sem az emberre, sem a kisállatokra nem kockázatos.

Megoldás a vándorpoloskák ellen

Az ősszel együtt nemcsak a levélhullás, a gesztenye, az eső, az iskolakezdés és a hideg idő érkezik meg, hanem a vándorpoloskák inváziója is, ami ellen úgy érezzük, hogy nincs mit tenni. Ezek a hívatlan és igen kellemetlen vendégek betörnek az otthonunkba és a kertjeinkbe. A termést megdézsmálva komoly károkat okoznak a mezőgazdaságban, a lakásban pedig gusztustalan látványt nyújtanak, nem is beszélve arról, hogy mennyire büdösek. 

A vándorpoloskák elűzése azonban nem egyszerű, ugyanis hazánkban nem őshonosak, így természetes ellenségük nincs, és bűzük miatt a madarak sem szívesen fogyasztják őket. Kereskedelemben nem kapható olyan szer sem, ami kifejezetten a poloskákat hivatott távol tartani, és a rossz idő elől menekülve a legapróbb résen is beszöknek az otthonunkba. 

Ezek után nem csoda, ha Önben is felmerül a kérdés, hogy akkor mit tehet? Nézzen körül webáruházunk kínálatában, ahol erre a problémára is megoldást talál. 

A vándorpoloska invázió

A zöld színű vándorpoloska Afrikából terjedt el az egész világon, így Magyarországon is a kétezres évek elején. Mellette jelent meg az utóbbi években a szintén nagytestű, de barna színű ázsiai márványpoloska. A kedvezőtlen éghajlatváltozásnak és a gyors ütemben növekvő kereskedelemnek köszönhetően mindkét faj villámgyorsan megvetette a lábát az öreg kontinensen is. 

A poloskát a nagyméretű páncélja mellett az időjárás viszontagságaival szemben és az egyéb fajoktól jellegzetes szaga védi meg. A bűz forrása egy olyan zsíros váladék, amely aldehideket tartalmaz. A folyadékot az állat torának alsó részében található bűzmirigyek termelik, és veszély esetén a támadójára lövelli. Nem kell bemutatni senkinek, hogy ez mennyire kellemetlen az elviselhetetlen a szag miatt. 

Miért jönnek be? 

A kérdés költői, a válasz pedig igen egyszerű. A hideg elől menekülve a meleg lakásban menedéket remélnek, vagy esetleg olyan kellemes illatot éreznek, ami számukra hívogató. A fény is ugyanilyen csábító számukra, tehát egy felkapcsolva felejtett lámpa is lehet oka annak, hogy ellepik a lakást. 

Mit tehetünk a vándorpoloskák ellen?

A vándorpoloska ugyan teljesen veszélytelen az emberre, mégis sok bosszúságot okoz. A mezőgazdaságban kárt okoz azzal, hogy a termés egy részét megeszi. Otthonunkban pedig visszataszító látvány, orrfacsaró bűzük pedig akár az egész lakást belenghetik.

A fentiek miatt egyértelmű, hogy megpróbáljuk felvenni a kesztyűt a poloskával szemben. Azonban a kémiai védekezés helyett a mechanikait részesítjük előnyben, és a megelőzésre helyezzük a hangsúlyt. 

Az elsődleges cél az, hogy megakadályozzuk azt, hogy bejussanak az otthonunkba. Lássuk el az összes ablakot szúnyoghálóval, valamint nézzük át az egész lakást, hogy vannak-e rések. Ha igen, akkor azokat tömjük be. Ugyancsak megoldást jelenthet, ha egy vizes törölköző formájában csapdát állítunk nekik. 

Ha komolyabb védelem szükséges 

Van már az a helyzet, amikor nem elégségesek az előbb ismertetett trükkök, és komolyabb védelemre van szükség. Ekkor lehet segítségünkre a Stink Bug-C természetes védő illat, amely környezetbarát összetevőinek köszönhetően nem károsítja az élővilágot. A poloskák számára kellemetlen illatanyagokkal tartja távol őket. 

Ha bármilyen kérdése lenne a termékkel vagy a rendeléssel kapcsolatban, keressen minket bátran elérhetőségeink bármelyikén.