Hírek

Olajfoltok eltávolítása beton és térkő felületekről

2019.11.28 00:00
Olajfoltok eltávolítása beton és térkő felületekről

Hatékony, környezetbarát segítség a Bioforce-tól

Hogyan szüntessük meg az olajfoltot a térkőről és a betonról?

Aki magánházban lakik, az jól tudja, hogy ott mindig akad valami tennivaló. Hol füvet kell vágni, hol növényeket kell ápolni, hol pedig takarítani kell. Bizony még a kültéri felületek is takarításra szorulnak időközönként. Ez gondos odafigyelést igényel, kifejezetten akkor, ha olajfoltot szeretnénk megszüntetni a betonon vagy a térkövön. 

Idővel a falak, kőfelületek, lábazatok, homlokzatok, járdák és közlekedők kitéve az időjárásnak és egyéb környezeti behatásoknak, elszíneződnek és elszennyeződnek. Annak érdekében, hogy minőségileg és esztétikailag is tartós maradjon, ezeket a felületek is takarítani kell. Ezt legalább évente egyszer, tavasszal a nyári sütögetések és kiülések előtt érdemes megejteni. 

Mivel kültéri felületekről beszélünk, nem mindegy, hogy milyen szereket használunk. Ebben az esetben közvetlenül szennyezzük a környezetet a használt vegyszerekkel, ezért nagyon fontos, hogy környezetbarát termékeket használjunk. Webáruházunkban megtalál minden olyan természetes szert, amivel gyerekjáték a terasz és az udvar takarítása is. 

Milyen szennyeződések fordulhatnak elő?

Igen széles azon biológiai és kémiai szennyeződéseknek a palettája, amelyek előfordulhatnak egy ház udvarán. A beton- és térkő felület nem csupán az időjárás viszontagságainak van kitéve, hanem az autónknak, a növényeinknek, a kerti bútorainknak és az idő múlásának is. 

Télen a hó és a jég, nyáron pedig az erős napsütés az, ami nyomot hagy a betonon. Nagyon fontos, hogy a jég- és csúszásmentesítés csak a környezetvédelmi előírásoknak megfelelő, környezetbarát szerekkel történjen. 

A kiültetett növények és virágok levelei, bomlásának maradványai, valamint a belőlük csöpögő nedvek elszínezik a térkövet és a betont is. Ezért a díszburkolat mellé érdemes olyan virágokat választani, amelyek kevésbé okoznak ilyenfajta foltosodást. 

A fém kerti bútorok összekarcolhatják a felületet, ami nemcsak esztétikai problémát jelent, hanem a térkő minőségének és tartósságának romlását is. Éppen ezért a bútorok lábára érdemes műanyag csúszásgátlót tenni, hogy megelőzzük az ilyen sérüléseket. 

Tisztítás házi módszerekkel 

Ugyan a beton és a térkő tisztítása nem egyszerű feladat, hiszen igen kényes felületről van szó, tisztításuk megoldható házi módszerekkel is, otthon előforduló alapanyagok segítségével is. 

A moha egyszerűen eltávolítható víz, egy hosszú nyelű kefe vagy kés segítségével, még vegyszert sem kell használni hozzá. A rozsdafoltra nagyszerű megoldás a citrom vagy a sütőpor, de még akár a kóla is. A zöld lerakódás ellen pedig használjon ecetet. 

Olajfoltok megszüntetése térkőről és betonról 

Az autónk is nyomot hagy, emiatt por, korom és gumi okozta szennyeződések is előfordulhatnak, azonban a legmakacsabb foltok az olajfoltok. 

Az olajfoltok megszüntetésére is vannak házi praktikák: újságpapír, homok, esetleg fűrészpor lehet a segítségünkre. Abban az esetben, ha ezek nem válnának be, egyéb szerek használata szükséges. 

BIOFORCE SOS5300 Hydrocarbon Koncentrátum kíméletesen, mégis gyorsan és hatékonyan távolítja el a betonra vagy térkőre folyt olajszennyeződéseket. A termék hatóanyaga egy természetes növényi kivonat, valamint egy enzimrendszer és 12 olajbontó mikrobatörzs speciális kombinációja. Természetes összetevőinek köszönhetően biológiailag lebomlik, alkalmazása környezetbarát. 

Bármilyen kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal.