Hírek

Mit tehetünk kerti-, halas-, horgász tavaink egészségéért?

2018.05.21 10:00

Kerti- horgász tavaink gondozása, ápolása, fertőzések visszaszorítása, halbetegségek megelőzése

Az elmúlt évekhez képest ma már nagy teret hódított a gazdaságokban, telkeken (hétvégi, nyaraló), családi házaink kertjeiben kerti, vagy horgász tavak kialakítása. A tó építése, kialakítása talán a legkönnyebb annak életciklusa alatt. A kerti tó ápolásról, karbantartásról nem szabad megfeledkezni, hiszen főleg a melegebb hónapokban pillanatok alatt berobbanhat a vízminősége. Mit értünk melegebb hónapok alatt?! Én úgy gondolom, hogy a tizenöt fokot meghaladó középhőmérséklet már ilyen. A víz öntisztulásához mi is kell? A nap fénye, a vízben élő mikroorganizmusok megfelelő egyensúlya, és a hőmérséklet stabilitása. Amikor ezek közül valamelyik nem teljesül, felborul a tápanyagok egyensúlya indul az algásodás, romlik az oxigén háztartás, beindul a halak pusztulása, felborul totálisan az ökológiai egyensúly.

Mit tehetünk mégis kérdezhetik jogosan, hogy ez ne következzen be?!

Társaságunk hosszú évek óta elkötelezett a környezetvédelem területén. Számos terméket kínálunk az Önök problémáira. Nézzük sorra őket:

1. Bioclean Lake/Pond Calriferier

Az alábbi folyamatok javítására, optimalizálására ajánljuk: biológiai vízminőség és oldott oxigénszint javítás, algásodás és hínár burjánzás visszaszorítása, a fenéküledék más néven iszapszint csökkentése, halpusztulások veszélyének a csökkentésére. Ahol alkalmazható: Kerti tavak, horgász- és halastavak, holtágak, biológiai rehabilitációja, karbantartása, gondozására. Kitűnően alkalmas az iszap- üledékszint csökkentésére, anélkül, hogy kotorni kellene a kerti- és vagy horgász tavainkat.

Összefoglalva a termék tulajdonságait az alábbiakra javasoljuk az alkalmazását: a biológia egyensúly, oxigénháztartás szinten tartása, iszapszint (üledék) csökkentése.

2. Bioclean Aqua

A Bioclean Aqua a halak és más vízi élőlények egészségi állapotának javítását, és az élővizekben fellépő fertőzések visszaszorítását szolgáló biotechnológiai készítmény, mely 100% természetes eredetű mikroorganizmusokat és enzimeket tartalmaz. Mikroorganizmusaink a táplálékért történő természetes versengés útján kiszorítják a fertőző baktériumokat, és a vírushordozó baktériumokat, így gátolva a fertőzések terjedését.

A Bioclean Aqua az akváriumi és tavi halak egészségének megőrzésére lett kifejlesztve. Használatával számos halbetegség megelőzhető.

Alkalmazásának előnyei:

 • Patogén, fertőzést okozó szervezetek visszaszorítása
 • Nehezen bontható, akár toxikus szerves szennyezők bontása
 • Halak fertőzéseinek, fekélyeinek, sérüléseinek gyógyítása
 • Halak immunrendszerének erősítése, emésztésének javítása
 • Jobb étvágyú, jobb ízű halak
 • Teljes mértékben biológiai úton, vegyszermentesen hat
 • Természetes összetevőinek köszönhetően alkalmazása nem veszélyes és környezetbarát
 • Fermentációs úton készült, 100% természetes eredetű termék
 • Az akváriumi halak egészségének megőrzésére
 • A tavi halak egészségének megőrzésére
 • Használata segíti számos akváriumi halbetegség megelőzését