Hírek

Környezetbarát mosószer

2019.12.06 00:00
Környezetbarát mosószer

Ragyogó tisztaság környezetbarát mosószerrel, fehér- színes ruhákhoz egyaránt alkalmazható.

Használjon öko mosószert környezettudatos háztartásában!

Napjainkban egyre többeknek lesz fontos az, hogy környezettudatosan éljenek, háztartásukat és szokásaikat pedig ehhez mérten próbálják átalakítani. Ennek egyik lépése az, hogy a szintetikus tisztítószereket vegyszermentesekre cserélik, és váltanak például öko mosószerre vagy környezetbarát zsíroldóra, esetleg wc-tisztítóra. 

A kedvezőtlen klímaváltozást mindenki a saját bőrén érezheti, hiszen az októberben és novemberben tapasztalt szokatlanul enyhe idő, valamint a nyári már-már tornádóval felérő viharok egyáltalán nem tekinthetők normális jelenségnek. Éppen ezért nem mehetünk el mellette szó nélkül, és mindannyiunk érdeke, hogy tegyünk ez ellen valamit.

Egyéni szinten sok kis apró dolog van, ami csupán egy kis odafigyelést igényel. Ilyen például az is, ha igyekszünk zöld tisztítószereket használni, amelyeknek széles választékát találja meg webáruházunkban. 

Környezettudatos életmód 

A környezettudatos életmód azt jelenti, hogy úgy igyekszünk alakítani az életünket, olyan életmódot folytatunk, amivel nem ártunk a környezetünknek, óvjuk a Földet. A kulcsszó a fenntarthatóság, ugyanis a környezettudatos életmód hosszútávú befektetés: a jelenben olyan életet élek, hogy azzal a jövőben biztosítsam az unokáim számára is az élhető bolygót. 

A környezetet óvó, arra tekintettel levő életforma pedig nem kerül sokba. Kis odafigyeléssel és néhány filléres ötlettel bárki könnyedén kialakíthatja ezt az életmódot az öko háztartással együtt. 

Az első és legkézenfekvőbb a közlekedés. Autó helyett menjen gyalog vagy biciklivel, esetleg tömegközlekedési eszközzel. Egészségesebb, környezetkímélőbb és olcsóbb is, mint a gépkocsi. Vásároljon helyi termékeket, és igyekezzen csökkenteni a műanyag és a csomagolások használatát. Gyűjtse szelektíven a szemetet, és amit lehet, próbáljon meg újrahasznosítani. 

Természetes tisztítószerek

A fenti felsorolásba illeszthető a természetes tisztítószerek használata is. A környezetbarát tisztítószerek vegyszermentesek, és olyan természetes alapanyagokból készülnek, amelyek biológiailag lebomlanak. Ennek köszönhetően ezek környezetkímélők és nem károsítják az élővilágot.

Összetevőinek köszönhetően a zöld tisztítószerek hipoallergének, ezért hatékonyan, de mégis kíméletesen távolítják el a foltokat és szennyeződéseket. Nem okoznak irritációit és allergiát, így nyugodtan használhatják az arra érzékenyek és a kisgyerekes családok is. 

A természetes tisztítószerek nem csupán környezetkímélők, de pénztárcabarát megoldást is jelentenek. Gazdaságos kiszerelésüknek köszönhetően olcsóbbak, mint szintetikus társaik. 

Az öko mosószer 

A mosószerek esetében még fontosabb, hogy milyen alapanyagokból készül, hiszen a ruháinkon használjuk, ami közvetlenül érintkezik a bőrünkkel, valamint a vízbe kerülve komoly károkat okozhat a környezetben, ha nem vegyszermentes. Ezért érdemes a boltban kapható termékek helyett öko mosószert alkalmazni.

A Bioforce Laundry Soap hipoallergén mosószer egyaránt használható színes és fehér ruhákhoz. Foszfát-, klór- és parabénmentes, és olyan növényi összetevőkből áll, amelyek 100 százalékig lebomlanak. Ennek köszönhetően környezetbarát és bőrbarát termék, így bátran használhatják allergiások és kismamák is. 

Webáruházunk kínálatában a fenti mellett más természetes tisztítószereket is megtalál, forduljon hozzánk bizalommal.