Hírek

Környezetbarát algakontroll

Németh Zoltán
2020.02.21 00:00
Környezetbarát algakontroll

Algakontroll a Bioforce-al környezetbarát, teljesen organikus eljárással

Alga eltávolítása pofonegyszerűen, környezetbarát módon

 

Egyre több kert hangulatos, különleges és gyönyörű dísze a gondosan megtervezett és kivitelezett kerti tó. Rengetegféle növényt ültethetünk, sőt, akár díszhalakat is telepíthetünk bele, hogy minél kellemesebb és pihentetőbb látványt nyújtson számunkra. Azonban ne feledkezzünk el arról, hogy a mesterségesen megépített kerti tó nem öntisztító, hanem folyamatos karbantartást és takarítást igényel, hiszen egy tavi élőhely biológiai tulajdonsága, hogy elkezd algásodni: a kristálytiszta vízből így könnyen egy barnás pocsolya lesz, ha nem figyelünk oda. Számos praktikát alkalmazhatunk a kerti tavak karbantartására, tisztítására, az alga eltávolítására. Természetesen egy automatikus szűrőberendezés használata javasolt leginkább, azonban nem mindenki pénztárcája engedi meg a beruházást egy ilyen eszközre.

 

Ha nincs lehetősége vagy nem akar szűrőberendezést használni, ne csüggedjen, van más megoldás!

 

Pond Pure használata az alga eltávolítása érdekében

 

A Bioforce Pond Pure kimondottan kerti, horgász- vagy halastavak vegyszermentes algamentesítésére szolgáló környezetbarát készítmény, amelynek segítségével hatékonyan, különösebb szakértelem nélkül egyszerűen és rövid időn belül Ön is meg tudja szüntetni a vizek algásodását. 

 

A Pond Pure egy növényi kivonatokból nyert létfontosságú nyomelemeket tartalmazó, 100%-ban természetes eredetű, folyékony mikroorganizmus-enzim készítmény. Köszönhetően a speciális működési mechanizmusának, megállítja a tavak vizében található planktonikus algák burjánzását, visszaszorítja a számukat, és hosszú távú védelmet nyújt az újbóli burjánzásokkal szemben. Így vegyszermentesen támogatja az algamentesítést és segíti visszaállítani a tó öntisztuló képességét, valamint semmilyen kárt nem okoz sem a vízi élővilágban, sem a környezetben.

 

Fontos azonban tudni, hogy a víz oldott oxigén-koncentrációjának ellenőrzése, a hatékony vízforgatás alkalmazása vagy mesterséges oxigénbevitel igen ajánlott a folyamat hatékonysága szempontjából. Tartsuk azt is szem előtt, hogy a fertőtlenítő, baktériumokat, mikroorganizmusokat károsító vegyszerek (pl. hypo) és technikák (pl. UV) a Pond Pure készítmény alkotóelemeinek működését tönkreteszik, a hatóanyagokat elpusztítják, így azokat ne alkalmazza a Pond Pure-ral együtt. Javasolt a tó feltöltését ellenőrzött vízzel (csapvíz) végezni!

 

A Pond Pure algamentesítő készítmény alkalmazásának számos előnye van: 

  • Akár már néhány napon belül látványos hatás érhető el
  • Vegyszermentes, környezetbarát megoldás
  • 100%-ban biológiailag lebomló
  • Gazdaságos és kompakt kivitelének köszönhetően egyszerű és könnyű alkalmazást tesz lehetővé
  • 200 ml Pond Pure akár 50-200 m3 mennyiségű víz algamentesítésére is elegendő lehet az algaburjánzás mértékétől függően.

Ne feledje: ha csak egy dolgot változtat meg, az is számít!

 

Minél több olyan szert használunk, amely biológiailag lebomló alkotóelemeket tartalmaz, annál kevésbé terheljük a környezetünket. Higgye el: a kis lépések is rengeteget jelentenek a környezetünk védelmének érdekében! Környezetbarát termékek segítségével vegyszermentesen, az egészségre ártalmatlanul, gondosan és környezetbarát módon ápolhatja kertjét, környezetét, horgász- és kerti tavát, akváriumát - a kevesebb terhelést a természet is meghálálja.

 

Válassza Ön is kerti tava tisztán tartásához a 100%-ban lebomló, környezetbarát Bioforce Pond Pure algamentesítő készítményt, hogy minél tovább csodálhassa a természet szépségét!

 

Webáruházunkban számos más környezetbarát tisztítószer is megtalálható, keressen minket bizalommal