Hírek

Hypo nélkül fehéríteni? Öko tisztítószerekkel ez sem gond!

2018.12.09 10:00

Sokan nincsenek tisztában a kémiai vegyszerekkel, így azt is nehéz egyeseknek megmagyarázni, hogy ezek hatóanyagait természetes úton is elő lehet állítani.

 

A többség bele sem gondol abba, hogy egy egyszerű felmosás után a koszos víz leöntése a vécén mekkora kárt tesz az élővilágnak mind a vízben, mind a körülötte lévő talajban.

 

Az is gyakori, hogy az emberek többségének eszébe sem jutna, hogy hypo vagy más klóros vegyszer helyett valami környezetbarátabb módszert válasszon a textíliák fehérítésére.

 

Sajnos az a generáció, amely már tisztában van a biológiai úton lebomló összetevőket tartalmazó tisztítószerekkel, még nem elég idős ahhoz, hogy ez a környezetbarát gondolkodás megjelenjen a hétköznapokban is.

 

Amikor bemegyünk egy átlagos drogériába, a termékek zöme valamilyen káros anyagot tartalmazó szer, ami lehet a pipere kellékektől kezdve a mosószerekig, csaknem bármi. Nagyítóval kell szinte keresni az öko tisztítószereket, ha egyáltalán vannak.

 

Remélhetőleg az újabb generációk már sokkal környezettudatosabb életet fognak élni, ami meglátszik majd a boltokban lévő termékválasztékon is. Bioforce webáruházunk ezért szinte egyedülálló a magyar piacon, hiszen termékpalettánkat úgy próbáljuk meg mindig bővíteni, hogy azok versenyképesek legyenek a drogériák polcain nyüzsgő vegyszerekkel teletömött termékekkel.

 

Hiszünk abban, hogy nemcsak számunkra fontos az öko tisztítószerek használata a hétköznapokban, hanem másoknak is hasonló a véleménye erről.