Hírek

Fürdőszoba ápolás, takarítás vegyszementes termékekkel

2020.01.02 00:00
Fürdőszoba ápolás, takarítás vegyszementes termékekkel

WC, mosdó tisztítása vegyszermentesen

Vegyszermentes háztartás, avagy a wc tisztítása környezetbarát módon 

Napjaink egyik legégetőbb problémája a környezetszennyezés megfékezése, fontos, hogy hatékony megoldást találjunk ellene. Egyéni szinten Ön is sokat tehet, ha próbálja visszaszorítani a haztartásában a vegyszerek használatát. Az egész lakás takarítása, sőt, még az olyan feladatok is, mint a wc tisztítása megoldható környezetbarát módszerekkel. 

A szintetikus szerek használatának visszaszorítása több okból is indokolt, hiszen többszörösen terheli a környezetet. Egyrészt már maga az előállítása és a szállítása is szennyezi a környezetet. A felhasználásuk egyértelműen káros, hiszen olyan vegyületeket tartalmaz, ami a vízbe és a levegőbe kerülve kárt okoz és veszélyezteti az élővilágot. Végül pedig ott van a csomagolásuk, amely általában műanyag, ami köztudott, hogy milyen következményekkel jár a bolygóra nézve. 

Éppen ezért érdemes ezeket száműzni és áttérni a zöld tisztítószerekre, melyeket nagy választékban megtalál webáruházunk kínálatában. 

Mit használhat a reklámozott termékek helyett? 

Első lépésként tekintsünk egy kicsit máshogy a szennyeződésekre és a takarításra. Mindent fertőtleníteni akarunk, azt szeretnénk, ha ultra steril környezet venne minket körül, ezért használjuk a boltokban, drogériákban kapható tisztítószereket. Ezek azt ígérik, hogy a kórokozók 100 százalékát eltüntetik, azt azonban már nem verik nagy dobra, hogy milyen áron. Azonban a szervezetünknek nincs szüksége erre az überhigiénikus helyzetre, éppen ezért elhagyhatók ezek a szerek is.

Helyette használja azokat az anyagokat, amelyek egyébként is megtalálhatók a háztartásában. A vízkő eltávolítására kiváló az ecet, vagy ha annak nem szereti az illatát, akkor a citromsav, de még a grapefruit is bevethető. Zsíroldásra és súrolásra ott a szódabikarbóna, felmosáshoz pedig keverjen a szintén szódabikarbónás vízhez citromot. A bútorokat hatékonyan, mégis kíméletesen tisztítja az olívaolaj, az ablakokat pedig az ecetes víz. 

A wc tisztítása házi készítésű tablettával 

Azt gondolnánk, hogy ha máshol nem, de a mellékhelyiségben elengedhetetlen a fertőtlenítés, ezt pedig nem lehet megoldani vegyszermentesen. Pedig a wc tisztítása is elvégezhető környezetbarát módon, például házi készítésű wc tisztító tablettával.

Az elkészítése szinte gyerekjáték és nem szükséges hozzá túl sok összetevő sem. Keverjen össze egy tálban egy csésze mosószódát egy csésze citromsavval. A kellemes illat érdekében cseppentsen hozzá 15 csepp teafaolajat, 15 csepp citrom és 15 csepp levendula illóolajat. Miután ezeket alaposan összekeverte, kezdjen el óvatosan vizet adagolni hozzá. Éppen csak annyi víz kell, hogy a massza formázhatóvá váljon. Készítsen belőle golyókat vagy nyomkodja jégkockatartóba és hagyja kiszáradni. A használata még ennél is egyszerűbb: dobjon egy tablettát a wc csészébe és engedje pezsegni. 

Környezetbarát wc tisztító 

Ha nem szeretne pepecselni a házilag előállított szerek készítésével, vásároljon környezetbarát, természetes összetevőkből álló wc tisztítót. 

A BIOFORCE FLUSH egy olyan vegyszer-, klór- és hypomentes, környezetbarát WC-tisztító, amely eltávolítja a kalcium, húgysav és vas lerakódásokat, valamint a rozsdát. Megelőzi a kellemetlen szagokat és az eldugulást. Kizárólag természetes alapanyagokból készült, ennek köszönhetően használata biztonságos és környezetkímélő. 

Webáruházunkban a BIOFORCE FLUSH mellett számos egyéb tisztítószert is megtalálhat, keressen minket bizalommal!