Hírek

Fókuszban az emésztőgödör

2018.05.21 10:00

Az emésztőgödör használatának lehetőségei

Az emésztőgödör (szennyvíztároló) karbantartása

Kezdésként nézzük mit is jelent pontosan az emésztőgödör fogalma? Az emésztőgödör, vagy más néven szennyvíztároló,  köztudatban előfordul még a pöcegödör kifejezés is, nem más, mint a csatornázatlan területeken a háztartásban keletkező szennyvizek gyűjtésére szolgáló építmény a föld felszíne alatt, amelynek térfogata változó. A kommunális szennyvíz gyűjtése ebben a műtárgyban történik, majd amikor az megtelik szippantó autó segítségével kerül elszállításra egy olyan helyre, ahol a megfelelő kezelését biztosítani tudják. Napjainkban nagyon komoly előírásokat kell betartani a szennyvíz szállítása közben. Kezdünk felnőni a feladathoz, de még sajnos gyakoriak a szippantósok "partizánakciói", amikor nem kijelölt helyre engedik le a tartályból a szennyvizet, hanem egy félreeső helyen kiengedik a természetbe. Ezért fontos, hogy a szállításról kérjünk szállítólevelet, számlát, amivel bizonyítható, hogy mint telek tulajdonosok mindent megtettünk a környezetbarát ártalmatlanításért.

Miért fontos, hogy használjunk biotechnológiai eljárással készített adalékanyagot? Olvassa el rövid bejegyzésünket, látni fogják, hogy a Bioclean Septic adagolása hosszú távon megtérül és megtakarítást fog hozni Önöknek!

Az emésztőgödör karbantartása precizitást igénylő feladat, de a végrehajtás módja legalább annyira fontos, mint a munkavégzés közbeni professzionalitás. A természetesség elsőbbséget élvez. Ha önnek lényeges, hogy óvja környezetét, s ezzel együtt hatékonyan orvosolja a felmerülő problémákat, akkor a lehető legjobb helyen jár. E kettő kombinációja adja a tökéletes: természetbarát, mégis pazar végeredményt garantáló alternatívát. A legjobb választás, ha olyan természetes eredetű szennyvíztisztító készítmény mellett dönt, amely mikrobákat tartalmaz, amik a szennyvíz tisztává varázslásán kívül, a zsírtalanításért, és a szagtalanításért is felelősek. Mind a három terület prioritást élvez. Az idő lényeges faktor az emésztőgödör karbantartásánál. A fent említett komplex készítmény alkalmazásával már néhány hét után tapasztalhatja a kellemetlen szagok mérséklődését, megszűnését. Néhány hónap alatt a korábban eltömődött szikkasztógödör lyukakon keresztül elindulhat a várva-várt szivárgás.

Pár hónap leforgása után megjelenhet az un. „szürke” víz, ami a biológiai (anaerob) tisztítási folyamatok végterméke. A vegyszermentes emésztőgödör karbantartás az igazi! A problémát több módon is megközelítheti. De tény, hogy a vegyszert nélkülöző lehetőségek a legnépszerűbbek. Óriási előny, ha biológiai úton rendezheti el a karbantartási feladatokat. Azok a termékek, melyek fermentációval készültek, és 100%-osan természetes eredetűek igazán környezetbarát variációk. A használatukkal nem szennyezi a természetet, nem károsítja életterének egészségét, ezzel megóvhatja saját, és családja közérzetét. Az alkalmazás roppant egyszerű. Adott terméket a WC-n keresztül az aknába kell juttatnia: első alkalommal nagyobb dózisban, majd havonta kisebb adagban. Amennyiben szippantásra is szüksége van, úgy minden esetben a szippantást követő első napon kezdje meg a karbantartási feladatok elvégzését. A különböző tulajdonságú mikroorganizmusok, és enzimek maradéktalanul ellátják a funkciójukat, azaz kemikáliáktól mentesen, természetesen orvosolják az emésztőgödörrel kapcsolatos problémákat.