Hírek

Bioforce Stream hatékony segítség szőnyegtisztításhoz

2019.12.28 00:00
Bioforce Stream hatékony segítség szőnyegtisztításhoz

Vegyszermentes szőnyegápolás a Bioforce-al

Hogyan készítsen házilag szőnyegtisztítószert? 

A szőnyeg akkor igazán szép, ha tiszta. A piszkos és elhanyagolt szőnyeg nem csupán esztétikai, hanem egészségügyi okokból is ártalmas, ugyanis a szennyezett szőnyeg olyan allergéneket tartalmazhat, amelyek felsőlégúti megbetegedéseket is okozhatnak. Emiatt fontos a szőnyegek rendszeres karbantartása. Jó hír azonban, hogy nem muszáj szintetikus szerekkel takarítania a szőnyegét, mert házilag is előállíthat szőnyegtisztítószert természetes alapanyagokból. 

Ma, amikor egyre nagyobb hangsúly van az öko lábnyom csökkentésén, és előtérbe kerül a fenntarthatóság, valamint a környezetvédelem, egyre fontosabb lesz, hogy a háztartásban is olyan szereket használjunk, amelyek nem ártalmasak a környezetre és az élővilágra. Emiatt sokan térnek át a drogériákban kapható szintetikus termékekről a vegyszermentes zöld tisztítószerekre. Amennyiben ön is úgy dönt, hogy háztartásában inkább természetes összetevőkből álló szereket használna, a Bioforce webáruházában nagy választékban megtalálhat mindent, amire szüksége lehet.

Miket használhat az egyes foltok ellen?

A szőnyeget igen sokféle folt fenyegeti. Ilyen például a bor- és kávéfolt, esetleg a vér és egyéb szennyeződések. A folt típusától függetlenül fontos hangsúlyozni, hogy nem szabad dörzsölni, minden esetben próbálja felitatni a szőnyegről a rákerült szennyeződést. Erre legalkalmasabb a papírtörlő és az óvatos mozdulatok. Ha a folt terjedését sikerült megállítani, valamint a nagyját felitatni, jöhet a foltspecifikus tisztítás. 

Kávé- és teafoltra kiváló megoldás lehet a sör vagy a vízben feloldott ecet is. Az ecet a gyümölcslé foltokat is egyszerűen eltávolítja, amikre akár még a borotvahab is bevethető. A vörösbor esetében pedig nyugodtan használjon sót, amivel vastagon szórja be a foltot, majd tegyen rá citromlevet. 

A szőnyegbe ragadt rágógumit könnyedén eltávolíthatja, ha jégkockát tesz rá. Miután a rágó megszilárdult, könnyedén felszedhető úgy, hogy nyomot sem hagy. 

Az olaj- és zsírfoltok ellensége a borotvahab vagy a kukoricakeményítő. Ez utóbbit a foltra szórva, néhány órán át rajta hagyva egyszerűen kiszedhető. A kukoricakeményítő még a tintafoltra is jó. Tejben elkeverve és a pasztát a foltra kenve a legmakacsabb tintapaca is eltávolítható. 

Szőnyegtisztítószer készítése otthon 

Ha azonban olyan módszert keres, amely nem csupán egy konkrét folt esetében bevethető, hanem általánosságban alkalmazható a szőnyeg tisztítására, nagyszerű megoldást jelent a szódabikarbóna.

Illóolaj és szódabikarbóna összekeverésével ugyanis egy olyan szőnyegtisztító szert tud készíteni, amit nyugodtan használhat a szőnyeg rendszeres felfrissítéséhez is. A szert a szőnyegre kell szórni, hagyja rajta egy órán át, majd a szokásos módon porszívózzon fel. A szódabikarbónának köszönhetően a szőnyeg ragyogó tiszta lesz, míg az illóolaj friss és kellemes illatot biztosít. 

Természetes szőnyegtisztítószer 

Amennyiben olyan természetes tisztítószert keres, amely hatékony a legmakacsabb foltok ellen is, jó szívvel ajánljuk a hajtógázoktól mentes BIOFORCE STREAM szőnyegtisztító sprayt. Ez egy olyan enzimalapú folttisztító, amely a különböző foltokat lebontva távolítja el azokat. Kizárólag környezetbarát összetevőket tartalmaz és az olaj-, zsír-, kávé-, utcai piszok-, vér-, valamint borfoltok ellen is alkalmazható. 

A BIOFORCE STREAM sok más termékkel együtt megtalálható webshopunkban, forduljon hozzánk bizalommal.