Hírek

A hipoallergén mosószer előnyeiről

2018.02.19 13:00

A hipoallergén mosószer iránt az elmúlt esztendőkben megduplázódott a kereslet, amiben természetesen nincsen semmi meglepő. 

Az allergiás reakciók egyre több embert érintenek, s ez, a felfelé ívelő tendencia markánsan tartja magát. Nem változik. Az eleinte csak irritációnak induló tünetek, végül átcsapnak allergiába, ami viszont már nehezen, vagy egyáltalán nem tolerálható.

Jó kérdés, hogy mi az oka annak, hogy egyre több a szenzitív ember, ám ennek a kérdésnek a megválaszolása messzire vezetne. Így a témánk szempontjából releváns információval folytatva: ha a mosószer hatására viszketést, bőrpirosodást, kiütéseket tapasztal, akkor jó, ha allergiára gyanakszik. Amennyiben bebizonyosodik a feltételezése úgy egyetlen jó megoldás létezik a borzalmasan frusztráló tünetek enyhítésére: mosószer csere.

A hipoallergén, mint kifejezés minden kétséget kizáróan tanúskodik arról, hogy az érintett termék semmilyen allergiás reakciót nem válthat ki. De ez még nem minden. Úgy is mondhatnánk, hogy ez olyan alap, amire építkezhet.

A környezet védelme prioritás. Bár azt tartja a mondás, hogy egy fecske nem csinál nyarat, valójában mindig, minden egy koponyából pattan ki, egy láb nyomában indul el stb. A sok „egy” végül egységet alkot. Pontosan ezért az egyének szintjén a leginkább lényeges kialakítani a természet megóvására irányuló habitust, mentalitást, hozzáállást.

A hipoallergén mosószert nem kell lakat alá tennie!

A különböző, kemikáliákkal dúsított, mosásra specializált készítményeket szinte kivétel nélkül el kell zárnia, amennyiben kisgyermek van a háztartásban, vagy négylábú kedvenc ólálkodik a közelben. Hiszen a vegyszerek mindkettőjükre komoly veszélyt jelenthetnek.

De mi történne akkor, ha olyan alternatívát preferálna, ami nem jelentene veszélyt senki számára? Nyilván nem az a cél, hogy a hipoallergén mosószer váljon gyermeke játékszerévé, vagy kutyája jutalmává, de vitathatatlan tény, hogy óriási teher hullhat le a válláról, ha tudja sem környezetét, sem szeretteit, sem önmagát nem teszi ki a kemikáliák és azok mellékhatásaik generálta veszélyeknek. Így biztosíthat egészségtudatos körülményeket!